вторник, 25 октомври 2016 г.

Съдят мъж от Голям поровец за грабеж и изнасилване, извършени 9 дни след освобождаването му от затвора

Окръжната прокуратура в Разград внесе в Разградския окръжен съд обвинителен акт срещу 37-годишния Галин Х. от исперихското село Голям Поровец, който ще отговаря за грабеж и за изнасилване.

 Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

И двете тежки умишлени престъпления на 37-годишния мъж са извършени при условията на опасен рецидив.

На 31 август Галин Х. бил освободен условно предсрочно от затвора, където изтърпял присъда от 7, 4 год. лишаване от свобода. На следващия ден пристигнал в Разград, където срещнал свой познат от затвора. Двамата решили да събират орехи, за да си набавят средства за препитание. Тъй като нямали и подслон, нощували на поляна, близо до Арменските лозя в Разград.

На 9 септември около 20.30 часа Галин Х. забелязал жена, която се прибирала към вилата си в района. 37-годишният мъж я нападнал и заплашил с нож, за да не вика. Жената му предложила наличните си пари, за да я пусне, но бившият затворник започнал да я удря и плаши, че ще я намушка с нож. Въпреки съпротивата й, Галин успял да я отведе до орехово дърво, накарал я да му предаде всичките си пари, които били общо 20 лева. Със силни удари по лицето я съборил на земята и я изнасилил.

Подсъдимият е осъждан ефективно за тежки умишлени престъпления. Наказанията не са го превъзпитали, след като 9 дни след освобождаването му от затвора той извършил двете тежки деяния, за които е предаден на съд.

Предстои делото срещу 37-годишния мъж да бъде насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд само 46 дни след установяване на авторството на Галин Х. като извършител на двете престъпления. В момента подсъдимият е преведен в затвора в Белене.



topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии