вторник, 25 октомври 2016 г.

Започна делото за убийството в Брестовене след масов бой между два рода

Повече от година след масов бой в Брестовене, завършил с убийство, разследването стигна до съдебна фаза.

По време на досъдебното производство заподозрени в извършването на престъплението бяха трима мъжа, обвинения обаче са повдигнати срещу двама от тях. 36-годишните Абедин Зекерие от Брестовене и Алеко Герджиков от Драгомъж са обвинени в извършване на убийство, извършено с особено жестокост, мъчителен за жертвата начин и по хулигански подбуди.
26-годишният Али Хакъ бил нападнат пред аптеката в селото от двамата, поводът бил стара вражда между неговия род и този на Абедин Зекерие. Нападателите били с дървени сапове, нападнатият извадил бухалка, а също и стрелял във въздуха със сигнален пистолет. Това привлякло вниманието на още техни съселяни от двата рода и в мелето се присъединили още мъже с бухалки и сапове. Али Хакъ починал в болницата заради множеството тежки рани по главата, единият сап се счупил на парчета оът ударите пострадали при инцидента били още неколцина от участниците във въргала.

И двамата подсъдими обявиха, че ще дадат обяснения след изслушването на свидетелите и вещите лица. Делото е насрочено за 4 дни, като днес ще бъдат изслушани полицаите, пристигнали на мястото на инцидента, и вещите лица.


dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии