четвъртък, 26 януари 2017 г.

Ветовски корифей на ало-измамите закопчан с плячката

43-годишен ветовчанин, считан за корифей на ало-измамите, е бил задържан в района на Централна ж.-п.-гара.

Н.А. бил закопчан при съвместна акция служителите на РУ МВР Генерал Тошево, ОД МВР Добрич, ОД МВР Разград и ОД МВР Русе след подадени сигнали за извършени две измами в град Генерал Тошево.

В единия случай той се представил за служител на МВР. Успял да заблуди възрастна жена, че се провежда акция за залавяне на телефонни измамници й е необходимо нейното съдействие.
Малко по-късно жената оставила сумата от 12 450 лева, 100 евро, 50 английски лири и 19 грама златни накити пред входа на жилището си.

По-късно, по схемата „капарирана стока“, измъкнал 300 лева за капаро на радиатори от 70-годишен мъж.

Незабавно били предприети оперативно издирвателни мероприятия, при които, в района на централа жп гара Русе бил установен извършителя на деянието. Това е криминално проявения Н.А. (43 г.) от град Ветово, обл. Русе, знакова фигура по линия на „телефонните измами”.

Златните накити, сумата пари в лева евро и английски лири са установени и иззети по надлежния ред. С прокурорско постановление, мярката му за задържане е удължена на 72 часа. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност продължава.


tvn.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии