понеделник, 10 април 2017 г.

Русенската прокуратура ще наблюдава досъдебното производство за грабежа в Червена вода

прокуратура
При дръзкия обир неизвестни извършители са нападнали и завързали възрастно семейство.

Окръжна прокуратура – Русе наблюдава досъдебното производство за извършения 6 и 7 април грабеж в село Червена вода, съобщава прес центърът на държавното обвинение. Пострадалите от престъплението М.К. и Т.К. бяха намерени завързани в дома си на следващия ден.


Разследването се провежда за грабеж, придружен със средна телесна повреда. До момента разследващите органи от ОД на МВР – Русе са извършили множество следствени действия – оглед на местопроизшествието, разпити на свидетели и изискване на справки. Приобщени са множество веществени доказателства и са назначени експертизи. Проверяват се различни версии и се установява евентуална съпричастност на различни лица към извършеното престъпление. Пострадалото лице е настанено в УМБАЛ – Русе, където се полагат необходимите здравни грижи за възстановяването му.

За извършеното престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация до 1/2 от имуществото на виновното лице.

Разследването по делото продължава. По случая се работи от екипи на Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР – Русе и Второ Районно управление. До момента няма привлечени към наказателна отговорност лица.



topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии