петък, 30 ноември 2018 г.

Разкриха фабрика за нелегален тютюн в Кубратско

Фабрика за производство на нелегален тютюн разкриха криминалисти на ОДМВР-Разград. Задържани са петима, чията мярка за задържане е удължена до 72 часа.

Разследването е продължило няколко месеца. То е осъществено от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ под ръководството на Районна прокуратура – Кубрат и със съдействието на РУ-Кубрат.

На 29 ноември към 16.30 часа в село Каменово е бил спрян лек автомобил „Форд Галакси“, управляван от 30-годишен жител на село Медовене. При проверка в колата полицаите открили 15 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол. Последвало претърсване и в къща, стопанисвана от мъжа. Там, в момент на обработка и финно нарязване на тютюн, били задържани трима мъже на възраст 38, 33 и 19 г. и 36-годишна жена.

Помещенията са били оборудвани с видеонаблюдение, шумоизолационни материали и вентилационна система. В прилежащи стопански постройки полицаите открили складирани 304,400 кг фино нарязан тютюн, готов за реализация и 1004,900 кг суровина във вид на балирани тютюневи листа. В приземен етаж на къщата са били намерени 4 метални вани, оборудвани с газови горелки за топлинна обработка на тютюневи листа, електрическа машина за фино нарязване и други електрически инструменти, предназначени за обработка на тютюнева продукция.

В къщата имало и помещения за почивка и хранене на работниците, така че те да не напускат границите на имота.

При последвало претърсване в дома на 30-годишния в същото село са иззети още 12 кг фино нарязан тютюн, пакетиран в полиетиленови пликове по 0,500 кг.

След 24-часовото задържане на петимата участници в процеса по организация и обработка на контрабандната продукция, с постановление на прокуратурата, мярката им за задържане е удължена до 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.234 от НК, а работата на разследващите продължава под наблюдението на прокуратурата.

В резултат от целенасочените действия на служителите от сектор „ПИП” при ОДМВР-Разград по противодействие на контрабандата на цигари и тютюневи изделия, по-рано този месец бяха задържани други 30,08 кг нарязан тютюн без бандерол. Стоката бе открита на задната седалка в лек автомобил „Ситроен Ксара”, управляван от 22-годишен мъж от село Осенец, спрян за проверка в село Благоево на 9 ноември.

Продължава работата по документиране на установените престъпления.




topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии