сряда, 26 декември 2018 г.

Над 150 души получиха помощ в Спешното отделение на „Медика Русе“ в празничните дни

И тази година Отделение по Спешна медицина на УМБАЛ „Медика Русе“ е на разположение на гражданите и в празничните дни. 

По време на Коледните празници отделението са посетили жители на областите Русе, Силистра, Разград и Търговище. Те са пристигнали сами в болницата или са били докарани от дежурните екипи на ЦСМП.
От началото на почивните дни през отделението са преминали над 150 души, част от тях са хоспитализирани, а на останалите е оказана необходимата първа помощ, назначена е терапия и домашно лечение. Най-висок е делът на приетите в болницата с остри сърдечни състояния – сърдечна недостатъчност и инфаркт. Следват мозъчните инсулти, пневмониите и урологичните проблеми. Оказана е помощ и на пациенти с чуждо тяло в окото.

Регистрирани са и един случай на измръзване и един на изгаряне. Лекарите от УМБАЛ „Медика Русе“ призовават да посрещнем разумно 2019 г.! Желателно е консумацията на храна и алкохол в Новогодишната нощ да бъде умерена, а децата да стоят далеч от пиротехнически изделия. Ако все пак изпитате неразположение или претърпите инцидент, екипът на Отделение по Спешна медицина остава на разположение 24 часа в денонощието на адрес – гр. Русе, ж.к. „Здравец-Изток“, ул. „Рига“ 35.



dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии