понеделник, 24 декември 2018 г.

Русенец е най-добрият щангист на България за 2018 година

Двама русенски щангисти оглавиха класацията „Най-добър щангист на България“ за 2018 година.

 Отличието да най-добро представяне през изминалата година отиде при 17-годишният Ангел Русев. Негов подгласник стана съотборникът Стилян Гроздев.
И двамата млади щангисти са състезатели на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе, където техни треньори от години са Кръстина и Радослав Атанасови.

Ангел Русев стана европейски шампион до 17 г., а при мъжете се нареди на пето място на европейско първенство и шести на световното в Ашхабад, където подобри пет световни рекорда в своята възрастова група. Ангел е сред номинираните и за Най-добър млад спортист на България до 19 години.

Стилян Гроздев и Георги Шиков, които се наредиха на второ и трето място станаха европейски вицешампиони за мъже на европейското първенство, което се проведе през пролетта в столицата на Румъния Букурещ.

Годишните награди на Българската федерация по вдигане на тежести бяха обявени и връчени на тържествена церемония. Наред със състезателите бяха отличени и най-добрите треньори. Сред тях беше и един от двамата треньори на Ангел Русев и Стилян Гроздев – Радослав Атанасов.

Според статута на клубовете по вдигане на тежести в България, Тежкоатлетически спортен клуб – Русе е на челно място с 45 участници на държавни първенства и събрани 17231 точки от представянето на своите състезатели през изминалата година. ТСК – Русе е и с най-много участници в националния отбор в различните възрастови групи. През изминалата година седем от младите щангисти на русенския тим защитаваха национални трикольор на международния подиум. Възпитаниците на тима са завоювали 104 златни, 47 сребърни и 26 бронзови медала от държавни първенства. Според статистиката спечелените от тях златни отличия са два пъти повече от втория отбор в класирането.

На тържеството на БФВТ бе отбелязана и годишнината на един от най-великите в българския спорт – двукратният олимпийски Нораир Нурикян. Юбилярят благодари за поздравленията, а вечерта завърши с традиционните снимки и пожелания за успешна нова година, през която най-важно ще е спечелването на пълен брой квоти за Олимпиадата в Токио 2020.



dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии