понеделник, 3 декември 2018 г.

Оставиха в ареста обвиняемите от нелегалната фабрика за тютюн в Разградско

Обвиняемите, работници в нелегалната фабрика за производство и разпространение на тютюн без бандерол в кубратското село Каменово, остават в ареста.

Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура след делото за гледане на мярката им за неотклонение.

От съдебната институция припомнят, че на 29 ноември при проверка на лек автомобил, управляван от 30-годишен мъж, бяха открити 15 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол.
Така се стигна до разкриването на действаща нелегална фаблика за тютюн. При претърсване на дома на мъжа в стопански постройки са намерени складирани около 420 кг нарязан тютюн, готов за реализация, и 1 тон и близо 5 кг балирани тютюневи листа.

В приземен етаж на къщата са открити 4 метални вани, оборудвани с газови горелки за топлинна обработка на тютюневи листа, електрическа машина за фино нарязване и други елинструменти, предназначени за обработка на тютюнева продукция. Къщата е била с видеонаблюдение, шумоизолирана и с вентилационна система. Работниците в частната тютюнева фабрика са живеели в помещенията, където имало столова и създадени всички условия да не напускат работното си място. Те били от Южна България. По изчисления на митницата стойността на нелегалния тютюн възлиза на близо 60 000 лева.

Определенията на Кубратския районен съд, с които са взети мерките за неотклонение на петимата, подлежат на обжалване пред Разградския окръжен съд.



topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии