понеделник, 3 декември 2018 г.

Ало-измамници подмамиха мъж и жена от Русе

Полицията разследва сигнал за измама на възрастен мъж в Русе. 89-годишният русенец дал 7 хиляди лева на измамниците, след като те са го въвели в заблуждение по известна схема.

Престъпниците са го потърсили по телефона, първо за да му съобщят, че синът му е със счупен крак и трябват пари за лечение, а след това като „полицаи“, които искат да заловят измамниците. Така русенецът пуснал от прозореца на жилището си парите.

Възрастна жена от Русе също е станала жертва на измамниците миналия петък. Тя получила обаждане от мъж на стационарния си телефон, който й съобщил, че дъщеря й се намира в болница и доктора иска пари, за да я лекува. После се е обадил втори път мъжки глас, който се представил като "полицай".

Той обяснил, че около блока има измамници, които ще я хванат, затова я инструктирал да не затваря слушалката на телефона. След това я накарал да приготви наличните си пари и злато (1100 лева, банкнота от 100 долара и златна монета), да ги увие във фолио, да ги постави в плик и да ги хвърли през балкона, без да се обажда на никого до вечерта.



dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии