петък, 21 декември 2018 г.

В Брестовене откриха изложбата "Поглед от Лудогорието към Европа"

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен откри в залата на НЧ“Просвета 1919“ – село Брестовене изложба със снимките, участвали във фотоконкурса „Поглед от Лудогорието към Европа“ – европейското културно наследство във фотообектива на жителите на област Разград.

Конкурсът бе организиран от Областна администрация-Разград в изпълнение на Дейност 1 „Събития за популяризирането на европейското културно многообразие“ от Работната програма за 2018 г. на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.
Експозицията вече бе представена в Разград, Исперих, Кубрат и Йонково, предстои да бъде открита и в Севар.
С голям интерес посетителите разгледаха 182-те снимки от 17 държави, които са заснети от 96 фотографи на различни възрасти, а Областният управител остана впечатлен от програмата, подготвена от домакините и показваща и културното многообразие и неговото съхраняване и в родината ни.

Програмата започна с изпълнения на децата от четвърта група от ДГ“Червената шапчица“, те бяха подготвили и четири красиви сурвакници, с които сурвакаха с наричания за здраве и благоденствие Областния управител.
За добрите пожелания и прекрасното изпълнение г-н Хюсмен дари лични средства на педагозите от детската градина за почерпка за старателните деца. За по-големите посетители на изложбата – от ОУ“Христо Ботев“-Брестовене – също имаше подарък. Г-н Хюсмен предоставя на училището 5 футболни топки, 5 баскетболни топки и 5 федербала, те ще бъдат получени утре от училищната управа. Към децата и техните учители Областният управител се обърна с призив да бъдат старателни в усвояването и преподаването на знания, да акцентират върху доброто владеене на българския език, тъй като това им отваря врати за успешно развитие във всички сфери на живота, но и да не се неглижира майчиният език.
Г-н Хюсмен поздрави и самодейците от певческите състави към НЧ“Просвета 1919“ за чудесните изпълнения и за съхраняването на традициите.



dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии