понеделник, 10 декември 2018 г.

Прокуратурата иска постоянен арест за наркопласьор

Окръжната прокуратура в Разград задържа за срок до 72 часа 20-годишен за държане с цел разпространение на амфетамини и шофиране след употреба на наркотични вещества.

Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

20-годишният Владимир Ив. е бил задържан за срок до 72 часа, след като Окръжната прокуратура в Разград го привлякла като обвиняем за извършени от него две престъпления.

На 7 декември тази година обвиняемият държал с цел разпространение 88,70 грама амфетамини на стойност 2660 лева - престъпление по член 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На същата дата Владимир управлявал автомобил след употреба на амфетамини и метамфетамини, което било установено по надлежния ред с дрегер. Окръжната прокуратура в Разград е повдигнала срещу него и обвинение за престъпление по член 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Прокуратурата е внесла в Разградския окръжен съд искане за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража“, което ще бъде разгледано в съдебно заседание утре, 11 декември, от 13:00 часа.

Събрани са достатъчно доказателства от разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, лични обиски и справки, от които може да се направи обосновано предположение, че 20-годишният Владимир Ив. е извършил престъпленията.



dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии