неделя, 13 януари 2019 г.

Горяха къщи в Китанчево и в Разград

Две къщи в Лудогорието пламнаха в събота – съобщават от ОДМВР-Разград и от РД”Пожарна безопасност”-Разград.

В исперихското село Китанчево инцидентът на ул. „Етър” е станал около 12 часа на 12 януари. Огънят тръгнал от печка на твърдо гориво, която възпламенила непочистения комин на имота, собственост на 69-годишна жена.
Пожарът е загасен от дежурен екип на РСПБЗН-Исперих. По случая е образувана проверка. Огънят е унищожил 200 кв.м. покривна конструкция, 6 броя мебели, 6 броя бяла и черна техника, 10 броя дървена дограма и друго домашно имущество.

Малко по-късно същия ден – в 16,48 ч. – е получен сигнал за пожар в къща на ул. „Вит” в Разград. Пламъците унищожили 3 кв.м. покривна конструкция и домашно имущество.
В съботния ден огнеборците от Разградско са гасили и още два пожара без нанесели материални щети. На ул. „Средна гора” в Кубрат се подпалил комин на къща, а в землището на лознишкото село Манастирци пламнали сухи треви.
В Кубрат служителите на РС”Пожарна безопасност и защита на населението” оказали техническа помощ и на сигнал за жена, изпаднала в безпомощно състояние в апартамент на ул. „Н.Й.Вапцаров”.



dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии