четвъртък, 21 февруари 2019 г.

Японската национална телевизия снима филм за Тайбе Юсеин от Мъдрево

Екип на Японската национална телевизия е в България, за да заснеме филм за световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин, която през 2018 година беше избрана за спортист номер 1 на България.

Гостите ще останат в София близо месец, а продукцията ще бъде излъчена в началото на месец април.



"За щастие Тайбе не се е възгордяла, тренира усилено, знае си целите и ги гони", каза селекционерът на женския национален отбор Петър Касабов.

Рекордните над 530 състезатели от 43 държави ще участват на турнира по борба "Дан Колов - Никола Петров", който ще се проведе от 28 февруари до 3 март в "Арена Монбат" в Русе.

"За първа година рекорден брой участници има в турнира - над 530 от 43 държави, което е едно малко световно първенство. Идват едни от най-изявените борци в света", каза президентът на БФБорба Христо Маринов.

България ще участва с 15 борци в класическия стил, 12 в свободния стил и с 11 жени.

От жените няма да участва Миглена Селишка, тъй като на нея й предстои участие на европейското първенство по борба до 23 години в Нови Сад (Сърбия) от 4 до 10 март.

Надпреварата в свободния стил - мъже и жени ще бъде рейтингова и ще носи точки за световната ранглиста. А състезателите, които са с по-предно класиране ще имат по-благоприятен жребий за световното и европейско първенство. Тази година шампионатът в Астана (Казахстан) през септември ще бъде и първата квалификация за олимпийските игри.



topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии