четвъртък, 11 април 2019 г.

14-годишен "каскадьор" от Кубрат премина с колата на майка си през стъпала и фонтан в центъра на Русе

14-годишен водач на лек автомобил от Кубрат е установен от полицията в Русе, след като избягал и се укрил от полицейска проверка - съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Русе.

На 10 април около:00 часа в град Русе, на ул. „Тулча“, в района на кръстовището с ул. „Цветница“, екип служители от Групата за охрана на обществения ред при Второ РУ са забелязали лек автомобил «Хонда Акорд» с разградска регистрация да се движи без включени светлини.


Униформените са подали светлинен и звуков сигнал към превозното средство, за да спре, но то е продължило движението си, ускорявайки скоростта си. Полицаите са последвали нарушителя, но след като навлязъл в уличките към площад „Свобода“ се е изгубил и е успял да се укрие.

Полицаите са извършили обходи в района, но колата не е засечена. Впоследствие, от направената справка с центъра за видеонаблюдение е станало ясно, че хондата е извършила няколко маневри, преминавайки през стълбите и сухия фонтан пред операта, а след това и през целия градски площад и се е загубила в улиците до Съдебната палата.

Служителите на реда са предприели незабавни действия за издирване и установяване на нарушителя. С помощта на колегите си от град Кубрат е установен собственикът на автомобила, а след това и водача. Изяснено е, че колата е управлявал 14-годишен младеж от гр. Кубрат, а лекият автомобил "Хонда" е собственост на майка му.



Случаят е документиран от полицията, като е започната проверка в хода на образувана преписка с оглед изясняване на престъплението. За подобно хулиганство санкцията според Наказателния кодекс е лишаване от свобода до 5 години. Работата на полицията продължава.




dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии