петък, 12 април 2019 г.

Изправят пред Темида внук от с. Голямо Враново, убил баба си

В деловодството на Окръжния съд в Русе е внесен обвинителния акт срещу 34-годишния Ю. Х. от с. Голямо Враново, пребил до смърт 82-годишната си баба, съобщиха от Окръжната прокуратура в Русе.

Обвинението е за престъпление по чл. 115 от НК – умишлено убийство, за което законът предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години.


Както ТВН вече съобщи, престъплението бе извършено на 18 август м.г. Ю.Х. пребил баба си, а по-късно се обадил в Спешна помощ, че 82-годишната жена е във „влошено здравословно състояние“. Жената била откарана в УМБАЛ „Канев“, където лекарите установили следи от физическо насилие и подали сигнал в полицията. Въпреки усилията им, по-късно пребитата жена починала.

В хода на извършените процесуални действия било установено, че извършител на деянието е внукът на пострадалата. В процеса на разследването бяха извършени множество следствени действия по искане на прокуратурата – огледи на местопроизшествие, претърсване и изземване, разпити на свидетели, справки, психиатрични, медицински, и технически експертизи.

По искане на прокуратурата обвиняемият е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ и е приведен в затвора.

Разглеждането на делото е насрочено на 24.04.2019 г. в Окръжен съд – Русе.

tvn.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии