петък, 12 април 2019 г.

Русенски микробус пътуващ за Тетово ще бъде „запечатан“ за данъчни нарушения

И русенски микробус ще бъде „запечатан“ за данъчни нарушения. В усилията на НАП за противодействие на нерегламентирани превози инспектори от главна дирекция „Фискален контрол“ и експерти на ДАИ провеждат съвместни проверки на транспортни средства и фирми в русенска област.

По метода „таен клиент“ екип от приходни служители е извършил контролно пътуване по редовната линията Русе – Тетово с микробус на лицензирана фирма за вътрешни превози.
Преди тръгването от автогара Изток клиентите заплатили предстоящото си пътуване, но до неговия край не получили от шофьора нито билет, нито фискален бон. След официалното им легитимиране за проверката, се оказало, че транспортното средство въобще няма фискален апарат. За нарушението на задълженото лице е издадена заповед за налагане на принудителната административна мярка „запечатване на търговски обект“ за срок до 1 месец. Проверките продължават и в обхвата им са включени превози с дестинации в страната и чужбина, а същевременно се проследяват информации и сигнали за потенциално нерегламентирани транспорти.
С лицата - лицензирани по реда на Закона за автомобилните превози, активно работят и публичните изпълнители в офиса на НАП в Русе. Няколко десетки от превозвачите не са заплатили декларираните си данъци и задължителни осигурителни вноски, а срокът за доброволното им плащане е изтекъл. Наличието на задължения в размер над 5 000 лв. е основание НАП да изпрати уведомление до Изпълнителна агенция Автомобилна администрация за налагане на принудителна административна мярка временно или окончателно отнемане на лиценз за извършване на съответната дейност. Русенските публични изпълнители са уведомили транспортните фирми за просрочените им задължения и в делови срещи със собствениците търсят възможности за разсрочване и обезпечаване на дълговете им, за да не се стига до прекратяване на работата им.

dariknews.bg

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии