вторник, 30 април 2019 г.

След проверка в хотел Рига в Русе, настанил деца в опасни стаи: Запечатват етажи и махат звезди

Хотел Рига - Русе
По разпореждане на министъра на туризма Николина Ангелкова екип на Министерството на туризма извърши проверка в четиризвездния Гранд Хотел Рига в Русе.

Инспекцията бе предприета след информация в общественото пространство за лоша хигиена и услуги, които не отговарят на категорията на хотела и където са били настанени деца.

Експертният екип на ведомството установи, че стаите в хотела от 11-ия етаж нагоре не отговарят на нито една от категориите, които са определени в Закона за туризма. По тази причина веднага се стартира принудителна административна мярка за понижаване на звездите.
Законът за туризма предвижда и финансова санкция за хотелиера в размер от 200 до 1000 лв. и от 1000 до 3000 лв. за юридически лица.

Поискано е етажите, които не отговарят на изискванията на Закона, веднага да бъдат запечатани. Ще бъде потърсено съдействие от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) и за принудително запечатване на етажите, които не съответстват на категоризацията на мястото за настаняване. Очаква се това да бъде извършено до 3 май 2019 година.

Министерството на туризма има правомощия да следи за спазването на Закона за туризма. При всички проверки на място се следи за стриктното спазване на нормативните разпоредби.





dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии