вторник, 26 ноември 2019 г.

Окръжен съд – Русе призна 5 глоби за нарушения в Германия

По пет идентични дела се произнесоха днес различни състави на Окръжен съд – Русе, признавайки решения, с които в Германия са били наложени глоби на петима български граждани заради извършени от тях нарушения на Закона за движение по пътищата.

При първото от тях 42-годишният Д. Г. е бил санкциониран за това, че движейки се с автомобила си по федерална магистрала 3 по посока гр. Кьолн е превишил максимално допустимата скорост извън населено място с 30 км/ч (допустима скорост 100 км/ч, установена след приспадане границата на толерантност 130 км/ч).

Германските власти са постановили българският гражданин да плати общо 108,50 евро, от които 80 евро – наложена глоба и 28,50 евро – разноски в рамките на производството.

По второто дело е санкциониран 40-годишен гражданин от гр. Ветово. Той се е движел по федерален път В 475 със 103 км/ч при допустима скорост 70 км/ч. Наложената му парична санкция е в размер на 120 евро, както и 29,40 евро разноски по делото.

Лицето по третото дело е русенецът В. Й. на 58 години, който също управлявал МПС с превишена скорост по федерална автомагистрала 3 по посока Франкфурт. При разрешена скорост от 100 км/ч се движел със скорост 127 км/ч, за което е осъден да заплати глоба в размер на 80 евро и деловодни разноски в размер на 28,50 евро.

Отново за превишена скорост е бил глобен и С. С. от гр. Мартен на 36 години. С автомобил БМВ, движейки се по федерална автомагистрала 2 по посока гр. Дортмунд, той превишил максимално допустимата скорост извън населени места с 37 км/ч. Допустимата скорост е била 80 км/ч. Установената скорост след приспадане на границата на толерантност е била 117 км/ч. Наложена му е била финансова санкция в размер на 120 евро и разноски по делото 32 евро.

Русенецът Л. Д. на 41 години пък е глобен за това, че управлявал лек автомобил в гр. Рингсхайм с концентрация на алкохол в кръвта над 0,25 мг/л, а именно – 0,49 мг/л. Решението на Областна служба гр. Офенбург е да плати финансова санкция в общ размер 532 евро /500 евро – парична сума за нарушението и 32 евро за разходи по административното производство/.

И петте производства в Окръжен съд – Русе са образувани след изпратени от Германия удостоверения за прилагането на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави-членки на Европейския съюз. Съдебните състави прецениха по всяко от делата, че не са налице основания за отказ и разпоредиха българските граждани да платят левовата равностойност на наложените им глоби.

Решенията подлежат на обжалване в 7-дневен срок пред Апелативен съд – гр. Велико Търново, като обжалването не спира изпълнението.





tvn.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии