събота, 16 ноември 2019 г.

76-годишният Петко обвини бабата за смъртта на детето, съдът го остави в ареста

76-годишният Петко С., който преди два дни уби с камиона си ГАЗ 53 5-годишно дете в кв. Долапите, остава за постоянно в ареста.

Това реши Окръжният съд в Русе, уважавайки искането на Окръжната прокуратура за налагане постоянна мярка за неотклонение на убиеца на детето.

По време на съдебното заседание Петко обвини бабата на детето, че не го е държала за ръка и поиска да бъде освободен под домашен арест, заради здравословното си състояние и за да се грижи за жена си и нейния син, които са с психични проблеми.

Съдът обаче го остави в ареста, заради множеството му досегашни нарушения.

„Бабата да е държала внучето където трябва, а не да го остави на свобода и внучето да тръгне подир кучето. Аз правя завой, отзад аз нямам очи, каза в своя защита Петко.

Петко сам изложи защитната си теза, защото служебният му адвокат се съгласи с всичко, казано от прокуратурата и прие подзащитния му да бъде оставен зад решетките.

Както ТВН вече съобщи, Петко се изправя за трети път пред Темида за пътно-транспортни произшествия, довели до смърт или тежка телесна повреда. Първият е от далечната 1964 г.. Тогава в Силистра, блъснал и причинил смъртта на 22-годишен мъж, за което получил ефективна присъда от 1,5 години затвор. През 1987 г. в кв. Средна кула пък причинил средна телесна повреда на дете.




tvn.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии