петък, 29 ноември 2019 г.

Хванаха двама младежи с наркотици в Русенско

Хванаха двама младежи с наркотици в Русенско, съобщиха от полицията.

Бързо производство за притежание на наркотици е образувано срещу 21-годишен русенец. На 28 ноември, криминалисти от Първо РУ са извършили проверка в жилището на 21-годишен мъж в Русе, за когото е имало информация, че притежава наркотици.


В хода на полицейските действия в дома, в различни вещи е намерена суха зелена тревна маса с общо тегло около 15 грама, за която младият мъж е признал, че е марихуана.

При друг случай - разследване за наркотици е започнато и в полицията в Сливо поле. Отново на 28 ноември, около 10:45 часа в централната част на града, дежурен полицейски наряд, работещ по охрана на обществения ред, е извършил проверка на младеж, който се е оказал непълнолетен, на 16 г.

При проверката той си признал пред служителите, че държи в себе си наркотици и предал на униформените завита в станиол трева. След извършен полеви наркотест, въпросната тревна маса е дала положителна реакция за канабис.

Полицаите са установили още, че наркотикът е закупен от пълнолетно лице - мъж на 40 г. от село Бръшлен. При проверка в дома на 40-годишния са иззети около 20 гр. суха тревна маса, наподобяваща канабис; зелено тревно растение с височина около 13 см., засадено в саксия, наподобяващо канабис и три гриндера.


При извършен полеви тест на зелената тревна маса, намерена в дома на мъжа, тя е реагирала на канабис. Случаят е документиран, като е започнато разследване в хода на образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.





dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии