сряда, 18 декември 2019 г.

Оранжерия с марихуана за над 1 млн. лв. разкрита в русенско село

Оранжерия с марихуана за над 1 млн. лв. е разкрита в русенското село Новград, община Ценово. съобщиха от полицията.

Оранжерията, която била в помещение, отдадено под наем, е разбита при съвместна акция на русенските полицаи и колегите им Столичната дирекция на МВР. Помещението било изключително добре оборудвано и охранявано, с всички битови условия за работещите там, при пълна дискретност.
При извършения обиск служителите на реда открили 1743 саксии, цялостно изградена система за поливане, отопление и вентилация, както и над 140 килограма суха тревна маса, която при извършен полеви тест реагира на марихуана. Иззетото количество марихуана е 140 кг, което е рекордно за областта. Стойността на намерената дрога се оценява на над 1 милион лева.
Задържани са 9 души, двама от тях са от София. Повечето са осъждани и преди. Иззети са ползвани от лицата 3 моторни превозни средства от марките „Рено“, „Мерцедес“ и БМВ, едно от които е товарен автомобил, предназначен за транспортиране с бидони на наркотика, както и множество документи, сочещи към фирми, свързани с покупки на части от оборудването. Също така са намерени и приобщени като веществени доказателства голям брой телефони, компютърни конфигурации, таблети, системи за видеонаблюдение и радиовръзка.

Към настоящия момент осем от лицата са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура Русе за срок от 72 часа, като работата по документирането и доказването на престъпната дейност на лицата продължава.





tvn.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии