четвъртък, 12 декември 2019 г.

Задържаха хероин за над 1,430 000 лв. на ГКПП ГКПП „Дунав мост“-Русе

Задържаха хероин за над 1,430 000 лв. на ГКПП ГКПП „Дунав мост“-Русе, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

В Окръжна прокуратура-Русе е образувано досъдебно производство за опит за контрабандно пренасяне през ГКПП „Дунав мост“ на високорисковото наркотично вещество хероин, съобщиха на брифинг, даден от Георги Георгиев - окръжен прокурор на Окръжна прокуратура-Русе, Володя Петров - директор на ТД „Дунавска“ към Агенция „Митници“ и Пламен Петков - наблюдаващ прокурор.Около 14:00 часа на 11 декември, митническите служители по метода за анализ на риска отклонили за щателна митническа проверка изходящ лек автомобил Фолксваген "Туаран“ с българска регистрация, управляван от 35-годишен български гражданин от Търговище.
При проверката били установени 71 пакета с наркотично вещество, укрити във фабрични кухини, разположени под предните седалки и покрити със специално изработени оловни капаци със заключващи механизми.

Общото тегло на наркотика възлиза на 35, 877 кг., а стойността му възлиза на 1 435 080 лева. Водачът на автомобила е задържан, а наркотичното вещество е иззето.

Привлечен е в качеството на обвиняем за това престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години и глоба от 200 000 до 300 000 лева, като е възможно да се наложи и конфискация на имуществото.

С постановление на Окръжна прокуратура е задържан под стража за срок до 72 часа. До момента той е осъждан общо три пъти за други престъпления.

Разследването се извършва от разследващи митнически инспектори при ТД „Дунавска“ на Агенция "Митници", под наблюдението на Окръжна прокуратура.

dariknews.bg

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии