вторник, 17 декември 2019 г.

Малолетни момичета извършили кражби от фризьорски салони и магазини

Група от 4 малолетни момичета, в компания на едно, също малолетно момче, се установени като извършители на серия посегателства в Русе, съобщиха от пресцентъра на полицията.

При първия, от общо 5 установени случая, извършени в началото на м. декември компанията извършила кражба от фризьорски салон на ул. „Борисова“. Проникнали вътре след като счупили прозорец и взели т 80 лева и безжична слушалка. По същия начин проникнали и във фризьорски салон на ул. „Симеон Велики“, „плячката“ им била кутия с цигари.



Третият „удар“ бил във фризьорски салон на ул. „Хан Крум“, откъдето задигнали около 50 бр. лакове за нокти и друга козметика, на обща стойност около 300 лева.

Следващата „акция“ била в кафе-бар, намиращ се на пл. „Свобода“, откъдето задигнали кутия кафе “Три в едно”, 3 бутилки студен чай, бутилка бира и 3 връзки секретни ключове.

Няколко дни по-късно компанията проникнала в строителен обект на ул. „Добри Немиров“, откъдето отмъкнали щанга тип “кози крак”, вероятно за да се оборудват за следващите акции. Това обаче им се видяло малко, затова натрошили стъклата на част от готовите апартаменти, плочките в баните и за „капак“ залели шпаклованите стени с боя. Щетите от вандалството им, според изпълнителя на обекта, са за около 3000 лева.

В хода на предприетите и реализирани оперативно-издирвателни действия от служители на сектор „Криминална полиция“ при Първо РУ било установено, че извършители ва деянията са установени петима малолетни лица, четири момичета на възраст между 11 и 13 години, и едно момче, ученици в русенски учебни заведения.





tvn.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии