петък, 20 декември 2019 г.

Баща и син – наркопроизводители, отиват в затвора

Баща и син от с. Сандрово отиват в затвора по обвинение за производство и разпространение на наркотици, съобщиха от Окръжния съд в Русе.

Двамата са се признали за виновни по повдигнатите им обвинения и са сключили споразумения с прокуратурата, които са били одобрени от Окръжния съд.

19-годишният П.Г. се е признал за виновен по двете повдигнати му обвинения: в съучастие с баща си държал с цел разпространение марихуана и също в съучастие от м. юли 2019 г. до 28.10.2019 г. в с. Сандрово засял и отглеждал с цел разпространение растения от рода на конопа.
За първото престъпление П. Г. е приел да му бъде наложено наказание една година и шест месеца лишаване от свобода, а за второто – една година лишаване от свобода. По силата на закона така определените наказания са групирани и е определено по-тежкото от тях, което е отложено за изпитателен срок от четири години и шест месеца.

Освен по тези две обвинения, бащата П. П. се признал за виновен и за още едно – без да има надлежно разрешение придобил и държал пистолет „Макаров“ и 55 бр. патрони. За всяко едно от трите престъпления са определени наказания една година лишаване от свобода, които се групират и П. П. ще изтърпи наказание една година лишаване от свобода при първоначален общ режим, като се приспада времето, през което е бил задържан под стража от 28.10.2019 г.

Със съдебните определения са отнети в полза на държавата наркотичните вещества, растенията, огнестрелното оръжие и боеприпасите, 4 мобилни телефона, лаптоп, гриндери и множество вещи, които са били част от оборудването на наркооранжерията.

Одобрените от съда споразумения не подлежат на обжалване или протест.

tvn.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии