събота, 21 декември 2019 г.

Освен без книжка водачът, причинил катастрофата с детето, бил и пиян

Освен че нямал книжка, 43-годишният Д.Т., който причини катастрофата, при която загина дете на една и половина години, бил и пиян.

Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Русе, под ръководството на която се провежда разследването на тежкия инцидент. Направените проби са показали наличие на 2,44 промила алкохол в кръвта на неправоспособния водач.

От прокуратурата допълват, че по делото са извършени огледи, разпитани са свидетели, изискани са справки, взети са проби от кръв и урина, назначени са медицински експертизи за установяване концентрацията на алкохол в кръвта на водача и преценка за евентуална употреба и на наркотични вещества.
Автомобилът е иззет като веществено доказателство. Обвинението срещу Д.Т. е за престъпление по чл. 343, ал. 4 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 3 до 15 години. С постановление на наблюдаващия прокурор му е наложена мярка за неотклонение задържане под стража за срок от 72 часа. Осъществена е координация със Сектор „Арести“ – Русе за откриване на охранителен пост в УМБАЛ „Канев“ – Русе, където в момента Д.Т. е настанен за лечение.

До момента е установено, че Д.Т. е с богато криминално досие. Осъждан е общо 10 пъти, последно с присъда на Окръжен съд – Пловдив за грабеж, противозаконно проникване в чуждо жилище и изнасилване. Изтърпял е общо наказание от 5г. и 11 месеца лишаване от свобода и е освободен е от затвора през 2015г.
tvn.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии