петък, 6 март 2020 г.

Цената на медицинските маски в Русе удари 9 лева

Заради истерията с COVID-19 само за месец артикулът, който струваше 20 стотинки, вече се доближава до психологическата цена от 10 лева

Цената на медицинските маски в Русе достигна рекордни стойности и удари 9 лева.

Историята е по сигнал на читател, който се оплака за безумието, с което се е наложило да се сблъска, алармира Русе Медиа.

„Миналата седмица трябваше да извърша курс до Варна, където да извърша товарно-разтоварна дейност.
Оттам обаче изрично предупредиха, че за да бъда допуснат с превозното средство до получателя, трябва да имам предпазна медицинска маска. И тук се започна едно лудо търсене и обикаляне по аптеките, за да намеря дефицитната стока. Едва на 7-мата аптека казаха, че имат и могат да ми продадат, но цената е 9 лева!“, сподели възмутен русенецът. Маската била внос от Испания.

Заради истерията с COVID-19 само за месец артикулът, който струваше 20 стотинки, вече се доближава до психологическата цена от 10 лева.

Според специалистите текстилните медицински маски имат ефект на някаква минимална защита в продължение на максимум 90 минути, като след това се овлажняват и губят защитните си свойства. Вносните от Испания имат филтър, но той също си има лимит.

Част от хората, на които са необходими, търсят варианти – като например маски, предназначени за прахови зони от строителството. Те обаче също вече не могат да се намерят в наличност.





dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии