неделя, 8 март 2020 г.

Окончателно: коронавирусът дойде

На брифинг в Министерски съвет от Националния оперативен щаб обявиха, че случаите на коронавирус в България вече са 4.

Положителни са окончателните проби на двамата пациенти, за които ни съобщиха снощи. Другите двама заразени са мъж на 61 години от Плевен и медицинско лице от болница в Габрово.

Държавният здравен инспектор Ангел Кунчев обясни, че болниците в двата града работят в карантинен режим. Пациентите няма да се изписват, няма да се приемат и нови. Активно се издирват всички, с които доказано заразените са контактували.



"Развитието на ситуацията в България се повтаря с тези в доста други европейски страни- като начин на разпространение и засегнати лица", посочи Кунчев.

Разработените от китайските власти указания ще бъдат изпратени в болниците в Плевен и Габрово, както и в останалите лечебни заведения в страната.

Началникът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски заяви, че ще бъде предложено мероприятията с много хора на закрито да бъдат забранени. "Няма основания за паника, защото пациентите, които са открити, са в оздравяващия им период", подчерта той.

Тестовете за коронавирус в страната на този етап са достатъчни. Няма проблем заявките за изследване на проби да се изпълняват.





topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии