четвъртък, 19 март 2020 г.

Заведенията в Русе пред фалит

300 заведения са заключени, но в центъра на града продължават да продават закуски

Ресторантьорите в Русе твърдят, че са пред фалит, след като заведенията им затвориха заради коронавируса, а сервитьорите бяха принудени да излязат в неплатен отпуск.

От бранша настояват местната управа да им приспадне тротоарното право и такса „смет" за периода , в който заведенията не работят.



В града в намален състав работят само пет ресторанта, които предлагат храна за вкъщи. Доставките обаче са рядкост. Останалите над 300 заведения са заключени. Не липсват обаче и обекти за обществено хранене, които заобикалят забраната. Пет дни след забраната, в центъра на града продължават да продават закуски, предава БНТ.

"Не е лошо инспектиращите звена, които са от РЗИ и полиция, да обърнат внимание на това. Бизнесът мога да кажа, че наистина много страда. Ние сме пуснали и към правителството, и към кметската управа, наша, да се намалят тротоарните права, да се намали такса смет за периода, за който ние не работим. Другото, което искаме е ако има наематели в общински имоти, да им се приспадне за този период целия наем.", каза Красимир Иванчев, председател на Съюз на хотелиерите и ресторантьорите в Русе.




dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии