понеделник, 30 март 2020 г.

Хванаха поставен под карантина да пазарува в село Тетово

27-годишен мъж е нарушил карантината, като е излизал няколко пъти да пазарува в магазин в русенското село Тетово, съобщиха от областната дирекция на МВР в Русе.

Издали го съселяните му, които знаели, че трябва да спазва предписанията на здравните власти и да си стои у дома 14 дни. Бдителните хора подали сигнал чрез тел. 112 на 28 март.



30-годишна жена от Русе, поставена под карантина, пренебрегнала мерките и напуснала дома си в русенския квартал „Здравец“. На 27 март към 13,25 часа служители на полицията установили нарушението. Оказало се, че жената е излязла, за да отиде на друг адрес в града, след което се върнала.

И по двата случая са образувани досъдебни производства. За нарушение на карантината законът предвижда наказание лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева.

Около 750 души са поставени под домашна карантина в Русенско. Повече от две трети са в Русе, а останалите се разпределят в другите седем общини на областта. Сред първите карантинирани бе китайка, завърнала се от родината си към средата на февруари, когато там епидемията бе в силата си, а у нас все още нямаше забрана за влизане на пътници от рискови страни. Жената не прояви признаци на заболяване през 14-дневната изолация. До момента в Русенска област няма доказан случай на човек с коронавирусна инфекция. Взети са над 400 проби.




monitor.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии