понеделник, 30 март 2020 г.

От днес започват да глобяват за разходки в Русе

Засилване на контрола по контролно-пропускателните пунктове на изходите на Русе и налагането на глоби за неспазване на разпоредбите за защита от епидемията са двете мерки, които общинската администрация въвежда от днес.

Обмисля се и допълнително ограничаване на движението в града. Кметът Пенчо Милков е в постоянен контакт с органите на МВР, които ще санкционират нарушителите, съобщиха от общинската администрация.



През почивните дни седем екипа на полицията и два на КООРС са патрулирали по улиците, парковете и градините на Русе и са предупреждавали хората да не се струпват на едно място. В топлото време десетки русенци са избрали да излязат от града и да посетят парковете около него – Приста и Лесопарка, но също са били подканени от патрулите да се приберат по домовете си.

След двата дни, в които контролните органи са предупреждавали хората, от днес започва налагането на глоби, предвидени в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение. В новите правила е записано, че санкцията за нарушаване на противоепидемичните мерки е в размер на 5000 лв.




dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии