вторник, 7 април 2020 г.

Заразената жена проявила симптоми 45 дни след завръщането си в Русе

67-годишната жена, която е третият случай на коронавирус в Русе, е проявила симптоми 45 дни след завръщането си от Канада.

Това съобщи на брифинг директорът на РЗИ - Русе д-р Маргарита Николова. Жената се е прибрала на 20 февруари от Торонто с полети през Франкфурт до летището в Букурещ. Била е посрещната от 70-годишния си съпруг, предаде Русе Медиа.

Първите симптоми на коронавируса са се проявили на 25 март, с температура 37,5-38 градуса и отпадналост, лекува се симптоматично, на 30 март започва суха кашлица и болки в мускулите.

Пие антибиотик , на 5 април се е почувствала зле и съпругът й я откарва с личния си автомобил в Спешното отделение. Направена е рентгенова снимка, на която се вижда двустранна пневмония, и жената е настанена в Инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“. Състоянието ѝ към момента е стабилно и пациентката се чувства добре.

Съпругът ѝ също има леки симптоми, днес му е взета проба, очаква се резултатът да излезе утре до края на деня. Засега е под карантина 14 дни. Двамата не са имали други контакти.

Очакват се резултатите от още четири проби – на майката и двамата приятели на 21-годишния завърнал се от Англия, и на друга жена, която е положителна на бързия тест.

Първият заболял русенец – 51-годишен мъж, завърнал се от ски курорт в Австрия, е в болницата и е в добро състояние. Направена му е нова проба, макар да не са минали 14 дни, която е положителна, Вторият – 21-годишен младеж, който се е прибрал от Англия, е под домашна карантина за 28 дни и няма оплаквания.




dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии