четвъртък, 21 май 2020 г.

Продължава ремонтът на пътя Черешово - Юпер

Пътят е най-прекият маршрут между областите Разград и Русе

От 22 май се подновяват ремонтните работи на третокласния път III-2102 Черешово – Юпер в област Разград, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Пътят е най-прекият маршрут между областите Разград и Русе. Строителните дейности започнаха през октомври м. г. През зимните месеци бяха преустановени и от 22 май се възобновяват. Те ще се извършват без спиране на трафика като автомобилите ще преминават в платното, в което не се работи.Предвижда се обновяването на над 3-километровата отсечка в района на с. Юпер, която започва от границата с област Русе, преминава през Юпер и завършва в края на селото в посока Разград. През миналата година на около 500-метров участък в селото бяха подменени бордюрите и беше положен един пласт асфалт. Сега предстои стабилизиране на конструкцията на пътя, ремонт на пътната настилка и съоръженията и подобряване на отводняването на 3-километровия участък. Ще бъде положена нова маркировка, знаци, а където е необходимо и мантинели. Срокът за завършване на ремонта е краят на октомври 2020 г.

Строителните работи в участъка се изпълняват по договора за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Разград. Стойността им е близо 2,6 млн. лв. с ДДС.

За останалите 12,6 км от третокласния път – между Юпер и кръстовището с второкласния път II-49 Кубрат - Тутракан, който преминава през селата Божурово и Бисерци, предстои изработването на технологичен проект за ремонт на отсечката.
dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии