четвъртък, 21 май 2020 г.

Хванатите наркодилъри от Сливо поле остават в ареста

Хванати дилъри ще продължат престоя си в ареста

Обвиняем за противозаконно лишаване от свобода и друг за наркоразпространение ще продължат престоя си в ареста

Два различни съдебни състава на Окръжен съд – Русе оставиха без уважение исканията на двама задържани под стража обвиняеми за изменение на мерките им за неотклонение в домашен арест или по-леки.



Осъжданият И. М. е привлечен като обвиняем и е в ареста от февруари 2020 г., след като е било установено, че държал, за да разпространява значително количество наркотични вещества – по 42 грама хероин и метамфитамин. През април той отново поискал да му бъде изменена мярката за неотклонение, но и тогава, както и сега, съдът счете, че няма доказателства за промяна в обстоятелствата, при които е бил задържан под стража. Настоящият съдебен състав взе под внимание и наскоро изготвената съдебно-медицинска експертиза, според която И. М. не страда от заболяване, което да налага болнично лечение и да е несъвместимо с престой в местата за лишаване от свобода.

Срещу втория обвиняем Й. И. се води досъдебно производство за това, че в периода от 06.03.2020г. до 28.03.2020 г., в Сливо поле, като извършител, подпомогнат от И. Ц., чрез предоставяне на достъп до имота му, е взел за заложник Н. Д. за две денонощия. Съдиите са категорични, че има реална, а не само хипотетична опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдът се обосновава с високата степен на обществена опасност на дееца, предвид множеството му връзки в чужбина и възможност да напусне територията на страната включително нелегално.

И двете определения, с които са оставени без уважение исканията на И. М. и Й. И. за изменение на взетите им мерки за неотклонение задържане под стража, могат да бъдат обжалвани или протестирани в тридневен срок.




dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии