сряда, 17 юни 2020 г.

Жена, излекувана от коронавирус, почина ден след изписването в Разград

Един от интубираните в разградската болница пациенти - жена на 77 г., приета в отделението по инфекциозни болести, е починала, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

На 15 юни пациентката е била екстубирана и изписана, след отрицателен PCR - тест и поставена под 14 дневна домашна карантина. Същия ден жената, която е била с придружаващи заболявания и в увредено общо състояние, е починала вкъщи.Погребението е извършено днес при спазване на всички противоепидемични мерки.

Областният оперативен щаб за борба с COVID-19 на територията на област Разград изказва съболезнования на семейството и близките на починалата.

РЗИ - Разград информира още, че на 15.06.2020 г. e регистриран един нов потвърден случай на COVID-19 в област Разград. Става въпрос за жена на 37 г. от село Ясеновец. Потърсила е медицинска помощ на 14.06.2020 г. в МБАЛ "Св. Иван Рилски - Разград" АД, където е взет респираторен материал. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Отказала е лечение. На 15.06.2020 г. потърсила медицинска помощ в УМБАЛ "Канев" АД - Русе, където е хоспитализирана в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19. Придружаващи заболявания лицето не съобщава. Издирени са контактните лица и са поставени под задължителна 14-дневна домашна карантина.

Поставените под карантина в областта са 377. Общият брой регистрирани с COVID-19 за областта е 42, от тях активни са 32. На стационарно лечение са 11 в МБАЛ "Св.Иван Рилски - Разград" АД. Петима пациенти са на стационарно лечение в УМБАЛ "Медика- Русе" и един в УМБАЛ "Канев" АД, -Русе.
dariknews.bg

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии