петък, 28 август 2020 г.

Мъж и жена от Сливо поле са сред новозаразените с коронавирус

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани четири нови случая на коронавирус

Става дума за трима мъже и една жена на възраст между 69 и 84 години. Трима от тях – 71-годишен мъж от гр. Русе, както и мъж и жена на 69 и 71 години от гр. Сливо поле, са в добро общо състояние, без сериозни оплаквания и затова са оставени под домашна изолация. Единствено 84-годишен мъж от гр. Русе е хоспитализиран в Университетска болница „Медика Русе“.
Неговото състояние е стабилизирано и за момента пациентът се намира на кислородна терапия.

Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта вече достигна 308 души, като активните случаи са 57. От тях 20 са на болнично лечение, а другите 37 са под домашна изолация.

От активните случаи 49% са мъжете, а жените са 51%, което като бройка е съответно 28 и 29. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 182 са жените, а мъжете са 126, което в проценти е респективно 59% и 41%.

За изминалите 24 часа броят на излекуваните се е увеличил с още двама, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 236.




dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии