събота, 29 август 2020 г.

Четири нови случая на коронавирус в Русенско, всичките са в община Сливо поле

Четири нови случая на коронавирус са установени за последното денонощие в област Русе, съобщиха от Областния оперативен щаб.

Става дума за трима мъже и една жена на възраст между 37 и 71 години. Двама от мъжете на 52 и 71 години от гр. Сливо поле са хоспитализирани в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на Университетска болница „Медика Русе“. Между тях е установена епидемична връзка.
Оказва се, че те са контактни на друг потвърден случай в семейството. За момента и двамата са стабилизирани и се намират на кислородна терапия.

Другият мъж, който също е на 52-годишна възраст, но е от село Голямо Враново, както и 37-годишна жена от гр. Сливо поле са без сериозни оплаквания и са оставени под домашна изолация.

Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 312 души, като активните случаи са 56. От тях 22-ма са на болнично лечение, а другите 34-ма са под домашна изолация.

Общо установените за последните 24 часа случаи от направените 6337 теста в страната 157 са дали положителен резултат. Това са 2,48 % от направените проби, което е сравнително ниско. 11 231 са оздравелите, от които 187 са регистрирани през последното денонощие. С доказана коронавирусна инфекция в лечебни заведения за болнична помощ се намират общо 712 пациенти, 59 от които са настанени в интензивни отделения и клиники.

Починалите, при които е бил доказан COVID-19, са 603. Девет са смъртните случаи през изминалото денонощие.





tvn.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии