сряда, 2 септември 2020 г.

5 души от детска градина в Сливо поле са заразени с COVID-19

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани осем нови случая на коронавирус.

Става дума за седем жени и един мъж на възраст между 26 и 86 години. Шест от новоконстатираните случаи са от община Сливо поле, а другите два са от гр. Русе. От Русе са две жени на 46 и 56 години. Те са хоспитализирани в Университетска болница „Канев“, като за момента са в стабилно състояние, но са с бронхопневмония.


Що се касае до останалите шест случая, които са от община Сливо поле, то четири от тях са от гр. Сливо поле, а другите два са от селата Борисово и Голямо Враново. Между новите случаи от Сливо поле и Борисово е установена епидемична връзка. Всички те са от персонала, работещ в детска градина „Мечо Пух“ в гр. Сливо поле.

Четири от тях са поставени под домашна изолация, докато 61-годишната жена от село Борисово е приета на лечение в УМБАЛ „Медика Русе“. В Университетска болница „Канев“ се намира и 86-годишен мъж от село Голямо Враново. Той също е с пневмония. Поставен е на кислородна терапия, но е важно е да се отбележи, че понастоящем е в стабилно състояние.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта вече достигна 324, като активните случаи са 61. От тях 21 са на болнично лечение, а 40 са под домашна изолация.

От активните случаи 44% са мъжете, а жените са 56%, което като бройка е съответно 27 и 34. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 193 са жените, а мъжете са 131, което в проценти е респективно 60% и 40%.

За изминалите 24 часа има и петима нови излекувани пациенти, сред които и двама обитателите на дома за стари хора „Възраждане“. От началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 248.

По-подробна информация за епидемичната обстановка в детската градина в Сливо поле и в дома за стари хора в Русе очаквайте до минути.


dunavmost.com








0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии