събота, 5 септември 2020 г.

COVID-19 в Русенско: 5 нови случая днес, 4 от тях са в Сливо поле

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани 5 нови случая на коронавирус.

Става дума за трима мъже и две жени на възраст между 18 и 56 години. 4 от новоустановените случаи – трима мъже на 18, 25 и 56 години, както и жена на 47-годишна възраст са от град Сливо поле, докато единствено 34-годишна жена е от град Русе.Всички те са в добро общо състояние, без сериозни оплаквания и съответно са оставени под домашна изолация. И четирите посочени по-горе случаи от Сливо поле не са от персонала на детска градина "Мечо Пух". Броят на заразените от персонала на детската градина остава 9 души. През вчерашния ден са изследвани и 12 контактни деца, като техните резултати са отрицателни. Продължава епидемичното проучване от страна на Регионалната здравна инспекция и изследването на всички контактни лица.

Общо диагностицираните с COVID-19 в областта са 342, като активните случаи са 64. От тях 20 са на болнично лечение, а 44 са под домашна изолация.

От активните случаи 44% са мъжете, а жените са 56%, което като бройка е съответно 28 и 36. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 198 са жените, а мъжете са 143 което в проценти е респективно 58% и 42%.

За изминалите 24 часа има и един излекуван пациент, с което от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 259.

Без промяна остава епидемичната обстановка в дома за стари хора "Възраждане", където както беше обявено от Областния оперативен щаб миналия четвъртък излекуваните достигнаха 88 души, от които 74 са обитатели на социалното заведение, а останалите 9 са от персонала, работещ там. 11 от излекуваните обитатели са настанени в Кризисен център "Каритас", а 52-ма са върнати обратно в дома. Други 9 обитатели се намират в домашен отпуск, един човек е хоспитализиран в клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ "Канев", а също така има и един напуснал социалната институция. Двама други обитатели са на болнично лечение, а под домашна карантина остава 79-годишен мъж.kiss13.net

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии