неделя, 6 септември 2020 г.

Дете от градината в Сливо поле е заразено, четири са новите случаи в Русенско

Четири нови случая на коронавирус са регистрирани в Русенска област за последното денонощие. Три от случаите са от община Сливо поле, а 89-годишен мъж е от село Бъзън.
 Той и 70-годишна жена от гр. Сливо поле са хоспитализирани в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“. И двамата са в стабилно състояние, като сред оплакванията им са предимно повишена телесна температура, суха кашлица, отпадналост и болки в мускулите. Мъжът е и с бронхопневмония.

Другите два случая са при жена на 45 години от гр. Сливо поле и 6-годишно момче от село Бабово, което е посещавало детска градина „Мечо Пух“. И двамата са в добро общо състояние и са оставени под домашна изолация. Споменатите по-горе случаи от Сливо поле не са от персонала на детска градина „Мечо Пух“. Броят на заразените от персонала на детската градина остава девет души. През вчерашния ден са изследвани още девет контактни деца, с което броят на изследваните деца от детската градина стана 21. От всички резултати положителен е единствено този на 6-годишното дете от село Бабово. Продължава епидемиологичното проучване от страна на Регионалната здравна инспекция и изследването на всички контактни лица. Общо диагностицираните с COVID-19 в областта са 346, като активните случаи са 68. От тях 22-ма са на болнично лечение, а 46 са под домашна изолация. От началото на пандемията излекуваните пациенти от COVID-19 в Русенско са 259. Без промяна остава епидемичната обстановка в дома за стари хора „Възраждане“, където излекуваните достигнаха 88 души, от които 74 са обитатели на социалното заведение, а останалите девет са от персонала, работещ там.


rusemedia.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии