сряда, 14 октомври 2020 г.

Пик на заразата: Рекорден брой нови случаи в страната и Русенско

България регистрира нов антирекорд при разпространението на COVID-19.

През последното денонощие са били установени 785 случая на заразата, при направени 5819 PCR теста. Това означава, че 13,5% от пробите са дали положителен резултат.

С това активните случаи у нас вече станаха 8712, като 1307 от тях са приети в болница. 64 пък са лицата, които се лекуват в интензивни отделения.

През последното денонощие са излекувани 164 души, с което общият им брой става 16 139. Починали са 8, като така коронавирусът е отнел живота на 923 души.


По данни на Регионалната здравна инспекция в Русе за последното денонощие на територията на областта са регистрирани 19 нови случая на коронавирус, като 15 от тях са от Русе и по един от Мартен, Бяла, Лом Черковна и Смирненски.

12 от новоустановените случаи са при жени, а 7 при мъже. Сред тях са и две учителки. Едната е 62-годишна учителка от СУ "Васил Левски". Тя е класен ръководител на един от първите класове. За момента жената е под домашна изолация, а 22-ма ученици от паралелката също ще останат под домашна карантина. От вчера с положителен PCR тест за COVID-19 е и 47-годишна учителка от МГ "Баба Тонка", която също остава под изолация вкъщи.

Необходимо е да бъде отбелязано, че сред новообявените 19 случая са и съобщените през вчерашния ден две положителни проби на областния управител Галин Григоров и неговия заместник Валентин Колев.


Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в област Русе достигна 495 души, като активните случаи са 95. Към момента 30 души са на болнично лечение, а 65 са оставени под домашна изолация.

Броят на мъжете сред активните случаи е 39, а жените са 56, което в проценти е съответно 41% и 59%. Почти същото остава разпределението в процентно отношение при всички заболели от началото на пандемията. 286 са жените, а мъжете са 209, което е респективно 58% и 42%.

За изминалите 24 часа има и един новоизлекуван пациент, което означава, че броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско достигна 377.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.


kiss13.net

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии