четвъртък, 5 ноември 2020 г.

7 болни от КОВИД-19 починаха за денонощие в Русе

Всички те са на възраст между 50 и 91 години, уточняват от областна администрация

141 нови случая на COVID-19 са установени на територията на област Русе за изминалото денонощие, като 135 от новоустановените случаи са на домашна изолация, а шестима са хоспитализирани

Най-много нови случаи са установени отново в община Русе – 120, докато в Борово няма нито един. В община Бяла новите случаи са 7, в Две могили – 5, във Ветово – 4, в Ценово – 3 и в Сливо поле и Иваново по 1. Същевременно през вчерашния ден са излекувани 37 души, което означава, че оздравелите в Русенско от началото на пандемията станаха 616.

За съжаление вчера седем души с положителен PCR тест за коронавирус са починали. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 51, от които 24 жени и 27 мъже. Всички те са на възраст между 50 и 91 години.

От март до днес диагностицираните с коронавирусна инфекция в област Русе са вече 1874, като активните случаи са 1207. От тях 155 са на болнично лечение, а останалите 1052 са под домашна изолация.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.





dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии