вторник, 1 декември 2020 г.

Потресаващо! Мъж почина в Русе, семейството му не знае дни наред


Дядото останал бос, после спрял да вдига телефона

Нов потресаващ случай с починал от коронавирус, разкрива репортаж на Bulgaria ON AIR. Близките на болен от COVID разбират, че е починал в общинската болница в Русе дни след смъртта му. Причината – никой не ги е уведомил, а опитите им да получат информация не се увенчали с успех.

Дядото на Емилия е постъпил в болницата, след като състоянието му се влошава. Първите дни те поддържат връзка с него по телефона. Той им споделя, че част от багажа му липсва.

 

"Единственото нещо, което разбрахме от него е, че е останал бос. Няма му ги чехлите, които изпратихме с всичкия му багаж", каза Емилия Гатева.

Това е и последният път, в който семейството говори с мъжа, след това той спира да отговаря на обажданията им. Следват десетки опити да получат информация от болницата. 

"В продължение на може би 4-5 дни ние пробваме да се свържем със сестрите. Звъним, не вдигат телефона или когато вдигнат, просто казват - ние не можем да дадем никаква информация. И затварят телефона", посочи тя. 

Последната информация, че дядо ѝ е с кислородна маска, Емилия получава от познат на семейството, който работи в болницата.

"Вчера майки ми решава да звънне пак, да направи пак опит в болницата да се свърже с лекарите или със сестрите. При което доктор за пръв път отговаря по телефона и казва: Никой ли не ви е уведомил. Той почина в петък на 27 ноември следобяд. Баба ми почина също на 27 ноември. Надявах се да я прескочи тази дата", сподели жената. 

Според юристи лечебното заведение е нарушило Закона за здравето. Шаркова - адвокат по медицинско право, е категорична: "Когато пациентът е починал, лечебното заведение е длъжно да информира близките.

Единствената причина да не го направи своевременно е, ако е неизвестна самоличността или не са известни данни за близките на този пациент. В този казус не е такъв случая, защото самите близки са търсили информация за своя близък и те са били активната страна".

От лечебното заведение отказаха коментар.

Към момента и друг член от семейството е постъпил за лечение в същата болница. Близките на починалия са потресени и се надяват това да не се случва с други пациенти.

marica.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии