четвъртък, 7 януари 2021 г.

Условна присъда и глоба за пиян шофьор, опитал да подкупи полицаи в Исперих

Разградският окръжен съд постанови условна присъда и глоба за пиян шофьор, опитал да подкупи полицаи, съобщиха от съдебната институция.

На 17 декември 2020 г. в Исперих, при управление на лек автомобил с шведски регистрационни табели, подсъдимият бил спрян за проверка от полицейски служители. Те поискали документите му за проверка, тествали го и за алкохол с техническо средство. Дрегерът отчел 1,24 промила в издишания въздух. Проверката продължила, а полицаите установили, че липсва "зелена карта". Шофьорът отишъл до автомобила си, за да потърси документа, а като се върнал, протегнал ръка с две банкноти по двайсет лева.

Автоконтрольорът му обяснил, че извършва престъпление, веднага го задържал, съобщил за опита за подкуп, и срещу него било образувано досъдебно производство.

Делото днес се е гледало по реда на съкратеното съдебно следствие. В съдебната зала 55-годишният мъж от Дулово е признал изцяло вината си и изразил съжаление за случилото се.

За двете престъпления съдебният състав е наложил общо наказание от една година "лишаване от свобода" с тригодишен изпитателен срок. Обвиняемият е осъден да плати и глоба в размер на 800 лева, а за срок от една година и два месеца е лишен от правота да управлява моторно превозно средство.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване.



dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии