четвъртък, 25 февруари 2021 г.

Задържаха над 500 парфюма при проверка на ГКПП Дунав мост

Те са били на пътник в автобус, който искал да ги пренесе от Турция към Румъния

Митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ задържаха 533 парфюма при проверка на ГКПП Дунав мост Русе.

На 23.02.2021 г. на изход от страната е спрян за проверка автобус, пътуващ от Турция за Румъния. В багажното отделение, намиращо се над предните гуми на превозното средство са открити 13 полиетиленови чанти, облепени с тиксо. След отварянето им митническите служители намират 533 тестер-парфюми на световноизвестни марки /Sospiro, Versace, Azzaro, Paco Rabanne, Thierry Mugler, Carolina Herrera, Narciso Rodriguez, Giorgio Armani, Tom Ford, Cristian Dior, Chanel, Lacoste/. Установено е, че парфюмерийните изделия са собственост на един от пътниците в автобуса, който заявил, че ги е взел от Турция, за да ги пренесе в Румъния.

Стоката е задържана на основание чл. 229, ал. 1 от Закона за митниците. На нарушителя е съставен акт за административно нарушение. Предстои да се установи дали стоките са оригинални, за което ще бъдат сезирани представители на съответните марки.dunavmost.com

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии