вторник, 9 февруари 2021 г.

Полицията хвана телефонни измамници от Ветово, пострада 90-годишен мъж

Русенски криминалисти разкриха светкавично телефонна измама. За извършеното престъпление е постъпил сигнал вчера в ОДМВР – Русе.  

По случая веднага са започнати необходимите полицейски действия.

В хода на работата си криминалистите са изяснили, че при провеждани множество телефонни разговори, за времето от 12:00 до 15:30 часа на 7 февруари, неизвестен извършител е въвел в заблуждение 90-годишен мъж, като се е представил за негов внук и му е обяснил, че е необходимо да му услужи с парична сума. Той разяснил, че парите му трябват, за да плати капаро в склад на митниците при освобождаване на стоки.

По указания нВ резултат на бързите действия на служителите от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Русе, непосредствено след довършване на престъпния акт, извършителят на измамата е бил установен и задържан със съдействието на служители на ГДНП на територията на гр. Варна. Оказало се е, че това е мъж на 32 г. от гр. Ветово. Междувременно полицаите в Русе са установили и заловили 53-годишна жена от гр. Ветово, която е изтеглила въпросната парична сума от офис на куриерска фирма в гр. Русе.а обаждащия се възрастният мъж е извършил паричен превод в размер на 1800 лв.

Случаят е докладван на прокуратурата, по него е започнато досъдебно производство по описа на ОДМВР – Русе. Сумата ще бъде възстановена на потърпевшия.

rusemedia.com

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии