вторник, 23 февруари 2021 г.

Рецидивистите, ограбили възрастен инвалид от Кубрат, влизат в затвора месец и половина след престъпленията

Разградският окръжен съд призна за виновни 21-годишния Дечо А. и 22-годишния Ибрям А., за това че в съучастие, в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление са извършили грабеж, като са използвали за това сила и заплахи. 

Това съобщават от пресслужбата на Община Разград.

И двамата са с трайно затвърдени престъпни навици. Дечо А. е осъждан 12 пъти, а Ибрям А. – 6 пъти.

В съдебно заседание, подсъдимите и защитниците им поискаха делото да бъде разглеждано в условията на съкратено съдебно следствие – без разпит на свидетели и вещи лица. И двамата признаха изцяло фактите и обстоятелствата изложени в обвинителния акт. В този случай, според НПК, при  постановяване на осъдителна присъда „лишаване от свобода“, съдът е задължен да намали размера на наложеното наказание с 1/3.

Припомняме, че сигналът за деянието бе подаден на 28 януари в Районното управление на МВР в Кубрат от пострадалия възрастен мъж. След проведените процесуално-следствени действия бяха разкрити двамата извършители.

Съдът призна за виновен Дечо А. в това, че в периода от 01.01.2021 г. – 27.01.2021 г. в Кубрат, в условията на опасен рецидив и на продължавано престъпление, сам и в съучастие с Ибрям А., като извършител отнел парична сума в размер на 5 500 лева от владението на Г.Д. от Кубрат с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване. За извършеното престъпление съдът му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 години, което редуцира с 1/3 до четири години „лишаване от свобода“, което да изтърпи при първоначален строг режим.

Съдебният състав призна за виновен и Ибрям А. в това, че на неустановен ден в периода 01.01.2021 г. – 10.01.2021 г. в Кубрат, в условията на опасен рецидив, в съучастие с Дечо А., като извършител отнел парична сума в размер на 1 500 лева, от владението на Г.Д. от Кубрат, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване. За извършеното престъпление съдът му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от пет години, което редуцира с 1/3 до три години и четири месеца „лишаване от свобода“, което да изтърпи при първоначален строг режим.

Присъдата на Окръжен съд Разград подлежи на обжалване или протест  пред Апелативен съд Варна в 15-дневен срок.

 





razgrad24-7.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии