четвъртък, 8 април 2021 г.

В Русе започнаха да имунизират срещу коронавирус бездомни хора

В Русе бе поставено началото на ваксинирането срещу COVID-19 на бездомни и скитащи хора, съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

Планирано е днес с ваксината на "Астра Зенека" да бъдат имунизирани 10 души. Поставянето на първата доза се извършва в кризисната трапезария на БЧК в Русе.

На желаещите се измерва кръвното налягане и температурата, а лекар от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ разпитва за здравословното им състояние.

Първият ваксиниран бе 66-годишният Кирил Цветков, който през зимните месеци ползва услугите на кризисната трапезария.

"Нямам здравни осигуровки. Правя го за лична безопасност, както и за тази на околните. Не се притеснявам от това коя ваксина да ми бъде поставена. За мен е важно да се имунизирам колкото е възможно по-бързо", каза той.

Антоанета Ябанозова заяви, че е решено днес да бъдат ваксинирани само 10 души, за да няма струпване. По думите й идният четвъртък имунизацията ще продължи с други бездомни.

В Русе са регистрирани около 60 бездомни и скитащи хора.

От Областния оперативен щаб информираха още, че предстои в кратки срокове да започне ваксинирането и на трудноподвижни хора по домовете им от мобилен екип на РЗИ.



dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии