сряда, 28 юли 2021 г.

Хванаха белгиец, опитал се да пренесе близо 47 килограма хероин през Дунав мост

Самият Е. Й. не е отрекъл, че е превозвал в камиона си наркотици

Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на белгийския гражданин Е. Й., привлечен като обвиняем за това, че на 25.07.2021 год. направил опит да пренесе през ГКПП „Дунав мост“ гр. Русе високорискови наркотични вещества – 46,848 кг хероин

Случаят е особено тежък, стойността е в особено големи размери и деянието е останало недовършено по независещи от волята на дееца причини.

Делото бе образувано по искане на Окръжна прокуратура – Русе и бе разгледано вчера след края на работния ден. Обвиняемият и неговият защитник не оспориха искането.

Окръжен съд - Русе счете, че са налице достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Самият Е. Й. не е отрекъл, че е превозвал в камиона си наркотици. Престъплението, за което му е повдигнато обвинение, е тежко умишлено, наказуемо с лишаване от свобода от 15 до 20 години и глоба от 200 000 до 300 000 лв. Според съда, това обуславя високата обществена опасност на деянието и дееца, от което следва, че е налице реална опасност Е. Й. да се укрие или да извърши друго престъпление, за да избегне евентуалното осъждане.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което се взема мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на белгийския гражданин Е. Й., може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.





dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии