вторник, 27 юли 2021 г.

Хората се жалват от нередовен транспорт между Русе и Смирненски

Областният управител Борислав Българинов пое ангажимент за справяне със ситуацията в най-кратки срокове

Сигнал за нередовно изпълнение на разписанието на автобусната линия между Русе и Смирненски получи днес областният управител Борислав Българинов

Подписката, съдържаща позицията на 18 учители, работещи в училищата и детските градини в Ново село, Тетово и Смирненски, му бе връчена от недоволни преподаватели по време на приемния му ден днес. Хората са възмутени от това, че фирмата превозвач не изпълнява курса, тръгващ от Русе в 06:20 часа сутринта.

Това се оказва сериозен проблем, защото единствената възможност за тях да стигнат до работните си места е посредством личен автомобил. Подобна организация е създадена и колегите се разбират помежду си, но тя не е решение на проблема. Учителите се притесняват, че това ще рефлектира пряко върху тях, защото може да се случи така, че да не могат навреме да стигнат до работните си места, което може да се окаже предпоставка за административни санкции срещу тях, поради невъзможност за нормално изпълнение на задълженията им. До сега обаче те винаги са срещали подкрепа от ръководството, но настояват проблемът да бъде своевременно решен. Също така трябва да се отбележи, че на практика в момента първият автобус от Русе за Смирненски пристига в населеното място чак в 11:45 часа.

От своя страна областният управител Борислав Българинов пое ангажимент за справяне със ситуацията в най-кратки срокове.

„Ще проведа разговор с всички страни и ще се запозная в детайли с казуса. Не мога да позволя неспазване на договора и ощетяване на учебния процес в три населени места от региона. Още преди началото на учебната година се заемам с разрешаването на въпроса.“, заяви Българинов.

Припомняме, че подобен род проблем имаше и в Червена вода, но той беше решен отново със съдействието на ръководството на Областна администрация – Русе и по-точно благодарение на проведените разговори от страна на Борислав Българинов и неговия заместник Синан Хебибов.

Приемният ден за граждани на областния управител остава всеки вторник от 14:00 до 16:00 часа. Записването става предварително на телефон 082 / 812 223. В приемния ден участваха и заместник областните управители д-р Стефка Караколева и Синан Хебибов.





dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии