петък, 13 август 2021 г.

Лили Иванова застрашена ли е от фалит? – Клюка

Лили Иванова е родена в град Кубрат. Завършила е медицина във Варна и по -късно работи сериозно е намалил печалбите си, както се вижда от баланса на компанията му за изминалата година, пише hotarena.

Откакто кризата в Ковид удари сектора, българската сцена е спечелила едва 60 000 лева за миналата 2020 г., показват данните.

Това означава, че ако певицата “Vetrove”

трябва да разчита само на парите, които е спечелила от концертна дейност и продажби на компактдискове през последните 12 месеца, дневният й бюджет не трябва да надвишава 164 лв., За да има достатъчно печалби за следващите 365 дни. 

Причината, поради която Иванова е паднала до толкова ниски доходи, които е спечелила преди милиони години, е, че националното й турне е отлагано два пъти поради ограничения за провеждането на подобни събития заради Ковид-19. Лили сменя датите повече от веднъж и започва и спира да продава билети, но общественият интерес към предстоящото й турне намалява. В крайна сметка той е насрочен за тази есен и на 3 септември българският поп примат ще започне националното си турне от Варна. Досега той е разпродал билети само за 3 концерта: този в морската столица, в Бургас и в Пловдив. Останалите 6 рецитали може да се наложи да увеличат гласа си пред празните зали.

Иванова се притесняваше от финансови загуби, тъй като работи и с големи спонсори. Въпреки това, той не разчита на това, което печели от билети, за да оцелее. Ако наистина трябваше да има 164 лоста на ден, може би Лили би се отказала от пълен хладилник, само за да може да си позволи най -новите модни колекции, казват колегите й с ирония.

Хората, близки до родната музика, споделят, че тя е била готова да яде 2 фъстъка на ден, но харчи 12 купона за чисто нови дизайнерски дънки. Гласът на жената обаче има и солидни спестявания по банкови сметки, за които е запознат само нейният личен счетоводител, който от години се занимава с финансите си.

Поп гилдията шушука, че са спестени 12 милиона лева. Неслучайно примата е намръщен от колегите си, които разчитат само на оскъдна пенсия. Много от тях през 2019 г. бяха възмутени, че държавата най -накрая й отпусна пожизнена пенсия по заслуга от 700 лева и споделиха, че има много повече художници, които се нуждаят от подкрепа, отколкото Лили, която тя е предоставила на близките си.





remonews.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии